Societat 04/06/2021

Condemna unànime per l'assassinat masclista d'Eivissa

Les institucions han convocat minuts de silenci arreu de l'Arxipèlag

ARA Balears
2 min
Minut de silencia pel nou cas de violència masclista a Eivissa.

PalmaL'assassinat masclista d'Eivissa, en el qual van morir una dona de 21 anys i el presumpte autor del crim, un home de 26 anys, ha commogut la societat i ha provocat el rebuig unànime per part de les institucions i les entitats de les Illes. Un dia després de conèixer la notícia, el Govern balear ha fet un minut de silenci per condemnar els fets en un acte que ha presidit la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol i en el qual han assistit diferents consellers.

Després del minut de silenci, la consellera Mercedes Garrido ha lamentat que "és el segon assassinat masclista a les illes enguany, amb un balanç de feminicidis brutal al país en el mes de maig i el que duim de juny". Per això, la Garrido ha assegurat que "és responsabilitat de tots lluitar contra aquesta xacra i que estiguem atents a les violències masclistes".

A més, a les 12 h també s'ha guardat un minut de silenci a totes les seus del Consell de Mallorca per expressar el seu absolut rebuig a qualsevol atac als drets i llibertats de les dones i recordar que la institució insular posa a disposició de les dones víctimes de violències masclistes diversos serveis i telèfons d'atenció.

Per la seva part, l'Ajuntament d'Eivissa ha dut a terme un minut de silenci de cinc minuts davant del Casal d'Igualtat i ha decretat un dia de dol oficial, per la qual cosa les banderes onejaran a mig pal. El consistori ha expressat, a través d'una nota de premsa, el condol als familiars i amics de la víctima i n'ha condemnat els fets.

El Consell de Formentera també ha mostrat el seu rebuig i ha condemnat l'assassinat masclista d'aquest dijous a Formentera. El Consell insular ha convocat, també, un minut de silenci a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

stats