Final del cas Kabul: 5 anys i mig de presó per a la Paca i els seus fills

Dels 55 acusats del cas, 29 n'han estat condemnats

Dilluns el cas Kabul, un dels majors processos judicials per narcotràfic a les Illes Balears va arribar al final. Segons ha avançat ' Última Hora', el Tribunal Suprem ha fixat en 5 anys i mig de presó les condemnes dels principals acusats del cas: la Paca, els seus fills l'Ico i la Guapi.

Dels 55 acusats que han estat jutjats des de 2013, 29 n'han acabat condemnats. A més, després de l'operació duta a terme per la guàrdia Civil, també varen ser acusats grans proveïdors de substàncies estupefaents del poblat.

El cas Kabul

Aquest final ha arribat després de cinc anys de polèmiques, absolucions i sorpreses. L'any 2013, el primer cop que varen seure els acusats a la banqueta, L'Audiència de Palma va absoldre la Paca i 39 acusats més. El tribunal va declarar  nul·les les converses telefòniques en què es basava l'acusació en contra seva i en contra de la major part dels 50 acusats. L'Audiència va considerar que el jutge instructor no havia argumentat prou l'enregistrament de les telefonades i que ni tan sols va fer seguir els presumptes traficants.

Després d'aquest cop, la Fiscalia va recórrer i l'any 2015 el Suprem va decidir tornar a donar vida al cas i va declarar vàlides les converses telefòniques que, en un inici, havien estat rebutjades. D'aquesta manera, l ' Audiència Provincial de Palma va condemnar 35 persones a penes d'entre 2 i 6,6 anys per narcotràfic. Entre els condemnats hi havia Francisca Cortés 'la Paca', exmatriarca de Son Banya, i dos fills seus, a sis anys de presó i 900.000 euros de multa.

Ara, la nova sentència del Suprem ha tancat les condemnes amb alguns retocs i només queda esperar si les defenses podrien intentar un darrer recurs davant el Tribunal Constitucional.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF