Final del cas Kabul: 5 anys i mig de presó per a la Paca i els seus fills

Dels 55 acusats del cas, 29 n'han estat condemnats

Dilluns el cas Kabul, un dels majors processos judicials per narcotràfic a les Illes Balears va arribar al final. Segons ha avançat ' Última Hora', el Tribunal Suprem ha fixat en 5 anys i mig de presó les condemnes dels principals acusats del cas: la Paca, els seus fills l'Ico i la Guapi.

Dels 55 acusats que han estat jutjats des de 2013, 29 n'han acabat condemnats. A més, després de l'operació duta a terme per la guàrdia Civil, també varen ser acusats grans proveïdors de substàncies estupefaents del poblat.

Sentència Cas Kabul

El cas Kabul

Aquest final ha arribat després de cinc anys de polèmiques, absolucions i sorpreses. L'any 2013, el primer cop que varen seure els acusats a la banqueta, L'Audiència de Palma va absoldre la Paca i 39 acusats més. El tribunal va declarar  nul·les les converses telefòniques en què es basava l'acusació en contra seva i en contra de la major part dels 50 acusats. L'Audiència va considerar que el jutge instructor no havia argumentat prou l'enregistrament de les telefonades i que ni tan sols va fer seguir els presumptes traficants.

Després d'aquest cop, la Fiscalia va recórrer i l'any 2015 el Suprem va decidir tornar a donar vida al cas i va declarar vàlides les converses telefòniques que, en un inici, havien estat rebutjades. D'aquesta manera, l ' Audiència Provincial de Palma va condemnar 35 persones a penes d'entre 2 i 6,6 anys per narcotràfic. Entre els condemnats hi havia Francisca Cortés 'la Paca', exmatriarca de Son Banya, i dos fills seus, a sis anys de presó i 900.000 euros de multa.

Ara, la nova sentència del Suprem ha tancat les condemnes amb alguns retocs i només queda esperar si les defenses podrien intentar un darrer recurs davant el Tribunal Constitucional.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF