Prop de 150 persones es concentren en favor de la presó permanent revisable

L'esdeveniment ha tingut lloc a la mateixa hora a les principals ciutats de l’Estat

Prop de 150 persones s’han concentrat a la plaça d’Espanya de Palma per clamar “No és venjança, és justícia” en favor de la presó permanent revisable. Aquest esdeveniment ha tingut lloc a la mateixa hora en una trentena de ciutats de l’Estat. 

Els convocants de la trobada de la plaça d’Espanya de Palma s’han posat d’acord a través d’un grup de WhatsApp, creat diferents persones que compartien la indignació en una altra xarxa social, Facebook. “El que volem és que no surtin mai de la presó”, ha dit Antònia Carbonell, una de les responsables de la convocatòria. 

Les concentracions d’aquest diumenge s’han fet arran del debat en el Congrés dels Diputats per a la modificació del Codi Penal, una iniciativa presentada pel Partit Nacionalista Basc que demana la derogació de la presó permanent revisable o cadena perpètua. Els únics partits que estan en contra de la llei són el Partit Popular i Ciutadans. 

El debat s’ha duit a terme justament la mateixa setmana que s'ha trobat el cos sense vida de Gabriel Cruz, l’assassina del qual podria ser condemnada a presó permanent. “Tots som Gabriel” és una altra de les consignes que s’han sentit aquest diumenge la concentració de Palma. L’únic partit que s’hi ha manifestat ha estat Vox. 

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF