Més d'un miler de persones protesten a Eivissa per les pensions

Les més de 700 signatures recollides a la concentració en suport a les reivindicacions seran lliurades al Parlament

Més d'un miler de persones s'han concentrat aquest dissabte dematí al Parc de la Pau de Vila per reclamar unes pensions dignes, convocades per l'Associació 'Basta Ya', en una protesta que ha comptat amb el suport del col·lectiu Figa de Pic, No més Precarietat i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

El president del col·lectiu 'Basta Ya' d'Eivissa, Francisco Sánchez Alarcos, s'ha mostrat satisfet amb l'assistència de públic i ha instat als joves a sortir al carrer i donar suport a la "lluita". "Hi haurà pensions si sortiu al carrer amb nosaltres", ha dit.

Sánchez Alarcos ha recordat els anys de lluita al carrer i mobilitzacions gràcies a la qual van aconseguir "la llibertat, la democràcia i les pensions".

Durant la concentració, el col·lectiu transfeminista Figa de Pic ha volgut destacar l'envelliment, des d'una perspectiva feminista", i ha manifestat el seu suport a "la visibilitat de la dones majors i les seves problemàtiques específiques".

Segons el col·lectiu, la legislació és "totalment patriarcal", situació que té un "alt cost" de cara a la jubilació, perquè no contempla que pugui haver-hi una aturada laboral de dos anys o una reducció de jornada "per encarregar-se d'algunes cures".

"Tenim a les dones amb pensions de viduïtat baixíssimes sense dret a un altre tipus de prestació o que tenen al seu marit amb una de 800 euros i, directament, no tenen dret a ella", han criticat.

Consideren "imprescindible" la cotitularitat de les pensions i que "deixin d'anomenar-se de viduïtat com si es tractés d'un dret per haver-se casat i no un dret per tot el treball de cures cap a la seva família, pel qual ningú va pagar i pel qual ningú va cotitzar".

Segons l'organització, durant la concentració s'han recollit més de 700 signatures en suport a les reivindicacions, que seran lliurades al Parlament.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF