Convoquen una concentració contra els atacs a l'obra de Santiago Sierra

El CDR Mallorca condemna la manca de tolerància i respecte que demostra aquest fet, com també el dèficit de llibertat d'expressió que pateix la societat

Els organitzadors de la Setmana per la Llibertat d’Expressió han convocat una concentració de protesta arran dels atacs a l’obra de Santiago Sierra, que dimarts vespre va partir un atac i va aparèixer amb pintades i panells esbucats. Tindrà lloc aquest dissabte, 16 de juny, a les 18 h a la plaça d'Espanya de Palma.

Els CDR Mallorca han condemnat en un comunicat la manca de tolerància i respecte que demostra aquest fet, com també el dèficit de llibertat d'expressió que pateix la societat. "Volem assenyalar que l'exposició '20 portades de l'Última Hora', que va estar al passeig del Born i a la plaça d'Espanya fins fa dues setmanes, amb primeres planes de Franco i del rei Joan Carles, no va rebre cap tipus d'atac", critiquen.

L'exposició de l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics en l'Espanya contemporània', en què es recullen 24 fotografies que fan referència a 74 presos polítics empresonats en les darreres dècades, és només una de les diferents activitats organitzades a Palma des de l'11 fins al 17 de juny i que la plataforma Fora Morrals ha definit com la Setmana per la Llibertat d'Expressió.

Els CDR Mallorca destaquen també que una de les accions en el marc de la Setmana per la Llibertat d’Expressió, consistent a penjar llaços grocs, va ser boicotejada dimecres dematí. Així mateix, han expressat la seva solidaritat amb les entitats Can Alcover i STEI, que el mateix vespre de dimarts també varen rebre atacs vandàlics amb pintades, entre les quals s'incloïen amenaces de mort. "No es consideraria això delicte d'odi?", es demanen. 

Per acabar, exigeixen en el comunicat que "tots els partits polítics i agents socials condemnin els atacs soferts" i animen tota la societat mallorquina a defensar la llibertat d'expressió i a participar en la concentració de dissabte. "La llibertat d'expressió s'exerceix expressant-se. La llibertat s'aconsegueix actuant. No ens faran callar! Els carrers seran sempre nostres!", conclouen.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF