Aprovat el primer manual de comunicació inclusiva de l'Ajuntament de Palma

La Junta de Govern també dona llum verda al centre de serveis socials de Son Xigala i al pressupost de 600.000 euros per rehabilitar l'Estadi Balear

Amb l'objectiu de "lluitar contra el sexisme social, lingüístic i contra l'androcentrisme", segons explica el regidor d'Igualtart Aligi Molina, l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres a Junta de Govern el manual de comunicació inclusiva adreçat als treballadors i treballadores municipals que permetrà a Cort no discriminar-ne la comunicació. Molina ha comentat que el manual vol anar més enllà de l'àmbit administratiu, amb recomanacions també de tipus oral. El document també aporta recuros i estratègies per a campanyes publicitàries. "No només fa referència a les paraules, sinó també a les imatges".

El regidor d'Igualtat admet que l'Administració ha d'anar millorant en aquest sentit i que no està exempta d'errades, ja que tenim una "cultura masclista i patriarcal", però afirma que s'ha d'avançar per construir una societat en què no hi hagi cap tipus de discriminació. El manual inclou també la diversitat sexual i la diversitat familiar.

El document ha estat aprovat a la Junta de Govern i forma part del Pla d'igualtat de gènere 2017-2021, que preveu 240 mesures.

Centre de serveis Socials Son Xigala

Cort ha aprovat a la Junta de Govern el plec de condicions per contractar les obres per a la reforma de l'edifici existent i poder construir el centre de serveis socials de Son Xigala, que donarà assistència a tots els barris del districte. La regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, ha recordat que el projecte iniciat amb l'anterior Pacte de Progrés i aturat pel PP "s'ha hagut de fer de nou perquè en vuit anys les necessitats han canviat". Es destinaran 600.000 a la seva construcció, que segons la regidora és una "demanda veïnal i un compromís de govern". 

L'acord que s'ha establert amb la Conselleria de Serveis Socials és que la primera planta es dedicarà a un centre de dia. L'ubicació és al carrer de Sebel·lí, a la cantonada amb el carrer Florència.

Rehabilitació de l'Estadi Balear

L'ajuntament palmesà també ha donat llum verda al conveni que preveu la rehabilitació de l'Estadi balear. Són 600.000 euros que provenen del fons de capitalitat, per renovar-ne la "gespa i millorar-ne la il·luminació", ha explicat la portaveu de l'Ajuntament de Palma, Susana Moll, qui també ha assenyalat que "no interessa tenir un estadi tot degradat".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF