Societat 03/06/2014

Un comptable a cada llar

Xerrades per donar consells sobre estalvi domèstic

Ara
2 min

BarcelonaEstablir una mínima comptabilitat familiar i fer de la informació el millor aliat en les compres és essencial per a millorar l'estalvi.

Aquestes claus són alguns dels eixos dels diàlegs '100 trucs per arribar a final de mes en temps de crisi' que s'imparteixen en diverses biblioteques de la ciutat emmarcades dins l'Any Internacional de la Família.

Mantenir una economia familiar sanejada i amb capacitat d'estalvi depèn de moltes decisions que es prenen diàriament.

Cada petita despesa, si és molt freqüent, pot acabar esdevenint un desestabilitzador de les balances familiars.

Amb l'objectiu que les famílies prenguin consciència del valor de l'estalvi i emmarcats dins l'Any Internacional de la Família, neixen els diàlegs '100 trucs per arribar a final de mes en temps de crisi'.

Són sessions que, per a apropar-les a la realitat de diferents barris, es duran a terme a diverses biblioteques de la ciutat.

David Escamilla i Humberto Salerno, autors d'un llibre homònim, són els encarregats de desgranar tots aquells consells per tirar endavant amb l'economia familiar, aprofitant més els recursos propis gràcies a un major coneixement i creativitat.

Així, les trobades es divideixen en quatre sessions:

  • 'Habitatge i transport', dilluns 2 de juny a la biblioteca Poblenou-Manuel Arranz.
  • 'L'oci', dijous 12 de juny a la biblioteca El Clot-Josep Benet.
  • 'La salut', dimecres 25 de juny a la biblioteca Sagrada Família.
  • 'La intendència familiar', dijous 26 de juny a la biblioteca Vila de Gràcia.

En aquestes xerrades, els ponents explicaran de manera pràctica com fer del consum un acte més racional, per aconseguir estalviar tot i les múltiples despeses que es generen en una llar.

Ordenar a consciència els números

Per a fer-ho, és imprescindible que cada llar estableixi una mínima comptabilitat, similar a una empresa, on el balanç entre ingressos i despeses no es descompensi amb els imprevistos.

Per això, cal aplicar la raó en les decisions de compra i millorar la relació qualitat-preu d'aquells productes que s'adquireixen.

De fet, els experts recomanen no assimilar estalvi amb manca de consum, sinó amb una nova mentalitat amb visió a mitjà i llarg termini.

Aquesta nova actitud suposa allunyar-se dels primers impulsos i de l'obligació de comprar certes marques. Així, les marques blanques en l'alimentació, o els genèrics en els medicaments, poden ajudar a disminuir costos.

També ho pot fer l'assimilació d'hàbits d'estalvi diaris, que poden suposar un gran canvi: només apagant el botó d'stand by del televisor s'evita un 40% de la despesa que genera l'aparell.

Però el més important, asseguren els experts, és estar ben informats. Gràcies a internet, actualment hi ha diversos comparadors de preus i altres enginys que poden contribuir a fer de la despesa una inversió.

stats