Les compres de Reis a grans superfícies col·lapsen els accessos de Palma després de les restriccions

Les coes són conseqüència de les restriccions sanitàries que els obliguen a tancar durant el cap de setmana

Les compres de Reis a grans superfícies provoquen coes als accessos de Palma, com per exemple al carrer Aragó i a l'entrada del Fan Mallorca  Shopping . Aquest col·lapse és conseqüència de les restriccions sanitàries que van entrar en vigor el passat cap de setmana i que els obliguen a tancar. "El cap de setmana previ als Reis és el segon més important de l'any, després del Black Friday, i ens hem vist obligats a tancar. Això s'ha notat en la facturació. No creiem que ho puguem recuperar tot, però sí que tenim previst que avui faríem les vendes del cap de setmana", explica a l'ARA Balears el director de Comunicació d'El Corte Inglés, Toni Sánchez.

"Tenim un 30% d'aforament i això provoca coes d'unes 40 persones, però no ens sorprèn", comenta Sánchez. Cal recordar que una de les mesures sanitàries és l'aforament limitat del 50% als aparcaments de les grans superfícies, una restricció que també afecta El  Corte   Inglés , ja que, a causa d'aquesta mesura, s'han format "les coes al carrer Aragó", apunta.

Fonts de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears ( CAEB ) assenyalen que en aquests moments els centres comercials compleixen amb els aforaments i amb les mesures sanitàries establertes. "Són dies de demanda real i les vendes que fan els comerços són per comprar els regals dels Reis", apunten. No obstant això, a centres comercials com el de Porto Pi, les vendes no han aconseguit reactivar-se. "La limitació de l'aforament és del 30%, però aquest dilluns dematí no hem arribat ni al 20%", comenten fonts internes de Porto Pi.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF