Les proves de català tornaran a ser competència de la Direcció General de Política Lingüística

El Govern aprova el Decret que també simplifica la denominació dels certificats oficials de coneixements generals

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el Decret d'avaluació i certificació de coneixements de llengua catalana, a proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Amb l'aprovació d'aquesta norma, la Direcció General de Política Lingüística torna a ser l'encarregada de convocar, organitzar i gestionar les proves de coneixements de llengua catalana, i d'expedir-ne els certificats, que un altre decret de 2014 atorgava a l'Institut d'Estudis Baleàrics. 

Una altra mesura que inclou la nova normativa aprovada pel Govern és la simplificació dels certificats oficials de coneixements generals dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, segons el marc europeu de referència per a les llengües.

També es modifiquen els criteris de valoració de la prova. La comprensió oral i la comprensió escrita s'agruparan en una sola àrea. Per superar la prova, el criteri ja no serà de 50 punts sobre 100, sinó que s'estableix un mínim del 60% per superar cada àrea. Les àrees seran comprensió oral i comprensió lectora; domini pràctic del sistema lingüístic; expressió i interacció escrites, i expressió i interacció orals.

El nou decret s'aplicarà a partir de la convocatòria de proves de gener de l'any 2020.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF