Company promet 100 milions d'euros a l'any per al tractament i l'abastiment d'aigües

El president del PP considera urgent posar fi a les pèrdues de la xarxa i millorar la depuració fins al nivell terciari

El president del Partit Popular a les Illes, Biel Company, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit invertirà 100 milions d'euros a l'any en la depuració i l'abastiment d'aigua si torna a governar  la Comunitat . Company ha fet  aquestes declaracions  a Can Pere Antoni, acompanyat per la candidata al Congrés, Marga Prohens, i ha  recordat  que aquesta platja es tanca cada vegada que plou perquè s'inunda d' aigües  fecals.

Segons Company, cada any es perden més de 35 milions de tones d'aigua  a causa de  les fugues de les diferents xarxes d'abastiment de les Illes, que tuda entre un 30% i 70% de la seva aigua. "Hem passat una legislatura en la qual no s'ha fet res; a pesar de tenir 4.000 milions més de pressupost per fer inversions, no se n'ha fet cap", ha indicat Company.

Els 100 milions d'euros que el PP pensa invertir es destinaran a dues línies. La primera serà la depuració d'aigua  fins a  arribar a un nivell terciari, amb el qual s'aconseguirà "una aigua que no té res a veure amb la qualitat actual". L' altra línia  serà la millora de la xarxa per evitar  pèrdues  importants.

"Es tracta d'un pla molt potent que no s'havia posat en marxa mai", ha dit Company, i ha destacat que zones de Mallorca com Santanyí i alguns punts de  Menorca  i  Eivissa  no tenen una aigua de qualitat "des del punt de vista sanitari".

El pla es finançarà amb recursos de la Comunitat , però també se sol·licitarà finançament de l'Estat, "ja que  teníem  un pla de depuració que no s'ha tornat a negociar", ha explicat Company, que també ha comentat la possibilitat d'utilitzar recursos de l'Impost de Turisme sostenible per a aquestes infraestructures dedicades a l'aigua.

" Aquest any  s'ha inundat  l' Albufera d' aigües  fecals i no ha passat res  perquè  el Govern era d'esquerres. Si ens hagués passat a nosaltres  ens   haurien duit  a la Fiscalia", ha afegit el president del PP, qui ha acusat el Govern d'Armengol de perseguir  el sector  nàutic  en comptes d'actuar contra els abocaments d' aigües  residuals, que, segons Company, són el principal problema per a la  posidònia .

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF