Societat 21/08/2019

Company acusa la presidenta Armengol d'oportunisme en el tema de l''Open Arms'

El líder popular s'ha mostrat molest pel fet que no s'hagi informat tots els grups polítics de la gestió d'aquesta crisi

Carles Tudurí
2 min
Company acusa Armengol d'oportunisme en el tema de l'Open Arms

El president del PP a les Illes, Biel Company, ha acusat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, d'oportunisme en la gestió del tema de l''Open Arms', destacant que ha fet una política de batzegades.

Company ha celebrat que el vaixell que transporta més de 100 migrants hagi pogut atracar finalment a Lampedusa, però ha lamentat que no hi hagi una vertadera política europea de migració, que, en la seva opinió, serà un dels principals problemes que ha d'afrontar el continent en els pròxims anys.

"No pot ser que una política d'immigració es faci a batzegades o amb oportunisme, com hem pogut veure des del govern d'Espanya o de les Illes Balears", ha indicat el líder del PP, que ha qualificat d'"estat" aquesta qüestió. Companya també s'ha mostrat molest pel fet que la presidenta no hagi informat la resta de grups polítics del Parlament de la seva actuació en relació amb l''Open Arms'. "Amb aquest tema no s'hi ha de jugar ni s'han de fer polítiques de postureig", ha indicat.

Evolució econòmica

D'altra banda, el president del PP ha acusat el Govern d'Armengol d'agafar l'economia amb un creixement del 4% i deixar-la a un 2%, fent referència a les dades de l'Airef que apunten a aquest increment per a l'economia de les Illes per al 2019.

"Fa falta ser molt pocavergonya i molt irresponsable per, ara, quan ho han espanyat tot, dir que ho arreglaran", ha comentat Company respecte de l'anunci del conseller Iago Negueruela que es prendran mesures per reactivar l'economia.

Per a Company, aquesta evolució econòmica inferior a l'esperada vol dir que molta gent quedarà a l'atur o no farà tanta feina com tenia previst. "De fet, hi ha empreses que a l'estiu estan donant vacances als seus treballadors", ha recalcat.

stats