Mobilitat
Societat 16/08/2022

El comitè de SFM assegura que l'empresa no està preparada per assumir l'augment de freqüències

Els representants dels treballadors han argumentat que els empleats estan fent un "esforç titànic" que no serà suficient per evitar el "caos absolut" el mes de setembre

ARA Balears
1 min
Un tren del SFM.

PalmaEl Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha assegurat aquest dimarts que l'empresa no està preparada per assumir l'augment de freqüències derivat de les mesures d'estalvi energètic. Segons han explicat en un comunicat, els representants dels treballadors han argumentat que els empleats estan fent un "esforç titànic" que no serà suficient per evitar el "caos absolut" el mes de setembre.

Per posar un exemple d'això, s'han referit a les aglomeracions que hi va haver per les festes del Much. En aquest sentit, han remarcat que el que va passar aquell dia va ser "un despropòsit que podria haver causat un autèntic desastre".

El comitè ha lamentat la falta de lideratge polític "que es veu incapaç d'implementar reforços de personal i trens" i ha criticat al mateix temps la "doble velocitat" de la gerència per implementar places polítiques de lliure designació, mentre les oposicions duen aturades des de la seva signatura el 2018.

Per part del Govern, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha afirmat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Govern extraordinari que "no es preveu cap caos i l'empresa està preparada per assumir l'augment de freqüències".

A més, ha reiterat "les disculpes" per les escenes viscudes en el Much de Sineu, i ha remarcat que "qui organitza alguna cosa hauria de ser qui es posàs d’acord, entre tots ho hem d’assumir", referint-se a l'Ajuntament del municipi. D'altra banda, ha anunciat la intenció de l'Executiu que abans de l'octubre es convoquin oposicions per l'ampliació de la plantilla de l'SFM, per al voltant d'unes 25 places.

stats