Societat 08/10/2021

El comitè d'empresa reclama que SFM exploti directament el tramvia de Palma i amenaça amb una vaga

ARA Balears
1 min
Dos trens del SFM en una imatge d'arxiu.

PalmaEl comitè d'empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha reclamat que el futur tramvia de Palma sigui explotat directament per l'empresa i no de manera externa, i ha anunciat un "preavís" de vaga. Segons ha informat Europa Press, els representants dels treballadors s'han reunit recentment amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, perquè en la gestió dels fons europeus "no deixi enrere" l'empresa pública ni els seus usuaris.

No obstant això el comitè d'empresa ha traslladat la seva "decepció" després de la trobada amb el responsable de transports del Govern. Segons han explicat, han traslladat a Marí que presentaran un "preavís de vaga" el 14 d'octubre en el Tamib, moment en el qual informaran del calendari i altres accions. Des del comitè d'empresa han criticat la intenció de "lliurar" l'explotació ferroviària de línies noves, en referència al tramvia, a concessionàries particulars en lloc d'optar pel servei públic.

Segons ells, això "contravé l'interès públic, el de l'empresa i el dels seus treballadors, i representa la major de les bufetades als usuaris de les actuals línies de SFM". Així, han assegurat que no revertir els beneficis en l'empresa pública és "establir les bases per a la precarització del sector públic" i representa renunciar a planificar i dissenyar un servei amb possibilitats reals de creixement. El comitè ha reclamat que hi hagi una gestió integrada que també inclogui la contractació de personal. D'aquesta manera, han argumentat, s'acabaria la "deterioració històrica" en la qualitat del servei als usuaris.

stats