Societat 24/03/2021

Els comerços de les Balears tindran accés a un nou paquet d'ajudes estatals de 415 milions d'euros

Yllanes anuncia que les Illes rebran un tracte especial en una línia de 100 milions destinada al comerç de les zones turístiques

1 min
Comerços tancats a causa de la pandèmia del coronavirus

PalmaEls comerços de les Balears tindran accés a un nou paquet d'ajudes estatals de 415 milions d'euros. Són ajuts destinats específicament als comerços i als mercats per a projectes que es presentin des d'enguany fins al 2023. Així ho ha dit el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, després de reunir-se amb els representants del sector i els agents socials de les Balears.

Yllanes ha anunciat que les Balears, i també les Canàries, rebran un tracte especial en algunes de les línies. Per exemple, dels 415 milions, 100 milions es destinaran a enfortir l'activitat comercial de les zones turístiques i "les Illes hi rebran un tracte especial", ha dit. La resta es repartiran de la següent manera: 200 en ajudes als mercats sostenibles; 15 milions per potenciar l'activitat comercial en zones rurals; 100 milions destinats a la modernització el comerç.

"És un dia important per al sector. Entre aquests ajuts i els 900 milions que arribaran a les Balears es podrà ajudar el petit comerç", ha apuntat el president de Pimeco, Toni Fuster. Amb aquesta opinió hi ha coincidit el president de la Confederació balear del comerç, Mateu Conill, qui ha destacat que la situació del sector "és molt delicada".

Per part seva, els sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO) han celebrat l'arribada d'ajuts directes. "Permetran a les empreses sobreviure i volem que serveixin per reactivar tant l'activitat empresarial del petit comerç com els llocs de feina", ha assenyalat el secretari general d'UGT, Lorenzo Navarro. També la secretària general de CCOO, Silvia Montejano, ha insistit en la necessitat de mantenir "el teixit empresarial" i demana agilitat per "recuperar l'activitat i que no hi hagi nous tancaments".

stats