Societat 22/07/2019

Els comerciants defensen l'arribada de creuers al port de Palma

Els empresaris de Ciutat han convocat una concentració demà al capvespre per defensar aquest tipus de turisme

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaComerciants i empresaris de Palma es concentraran dimarts capvespre a l'estació marítima per defensar el turisme de creuers i demanar que no se'n limiti l'arribada. Segons ha informat la patronal PIMEM en una nota de premsa, durant la mobilització es llegirà un manifest per reivindicar la importància d'aquest turisme per a la vida social i econòmica dels comerços de Ciutat. Associacions com Pimeco, la federació empresarial de transports i el gremi d'artesans i artistes de Balears, entre d'altres, demanaran que es gestioni el turisme de creuers però que no els limiti.

L'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de les Illes Balears (Aviba) considera que el turisme de creuers és "molt necessari" i s'ha sumat a la concentració d'aquest dimarts. L'agrupació ha defensat que els creuers generen més de 5.000 llocs de treball, que complementa l'oferta de l'Arxipèlag i que "beneficia l'economia".

Durant la concentració, els comerciants i empresaris també demanaran que una part dels fons recaptats amb l'Impost de Turisme Sostenible es destini a finançar un estudi sobre la contaminació dels creuers i quin impacte tenen en l'aire de Palma. Aviba ha remarcat que aportant dades reals sobre l'impacte ambiental que aquests suposen "es posarà fi als debats estèrils que perjudiquen la imatge de Mallorca com a destí turístic".

Per defensar l'arribada de creuers a Palma, els comerciants i empresaris que organitzen la concentració han remarcat que aquest tipus de turisme aporta el Valor Afegit Brut (VAB) d'uns 256 milions d'euros i permet mantenir fins a 5.733 llocs de treball, segons reflecteix un estudi sobre l'impacte econòmic dels creuers a les Illes Balears del 2015.

Divendres passat, l'Ajuntament de Palma va demanar a l'Autoritat Portuària limitar l'arribada de creuers al port a partir del 2022. A més, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va manifestar dilluns passat la intenció de promoure una llei que reguli l'arribada de megacreures al port de la capital, així com reivindica la plataforma ciutadana que n'exigeix la restricció.

stats