Societat 21/06/2022

Comerciants de Maó adverteixen del perjudici econòmic de la descentralització administrativa

Demanen que s'aturin els trasllats del SOIB i la comissaria de la Policia Nacional

Iván Martín
1 min
Clients comprant a un comerç de Maó.

MAÓL'associació de comerciants de Maó Mô Comercial ha advertit que el trasllat d'administracions públiques a altres punts de la ciutat està degradant la imatge del nucli antic i resta potencials clients. L'entitat ha expressat la seva preocupació per la disminució del flux de gent que es desplaça durant tot l'any, de dilluns a divendres i en horari comercial.

A part dels canvis d'hàbits de compra, l'associació ha concretat les conseqüències provocades pels trasllats d'ens públics: "Anys després del trasllat de l'oficina de Correus, l'edifici continua en desús, i aquesta activitat generava riquesa econòmica i dinamisme en els establiments del centre perquè un gran nombre d'usuaris hi acudien diàriament per fer gestions o recollir i entregar paquets".

Un cas que temen que no sigui l'únic, tenint en compte la previsió de traslladar també fora del centre les oficines del SOIB i la comissaria de la Policia Nacional: "Cal frenar la tendència d'un centre històric que només tingui activitat comercial vinculada al turisme durant temporada alta o a l'oci dels dissabtes. Això fa que els establiments tanquin els mesos d'hivern, perquè els costos de mantenir obert són superiors que abaixar persianes".

D'altra banda, han instat l'Ajuntament de Maó i la resta d'institucions públiques a facilitar l'habitatge, l'accés i l'aparcament per a residents i usuaris del centre històric, així com impulsar polítiques que incentivin els empresaris a mantenir oberts els seus negocis durant tot l'any.

stats