Societat 06/06/2018

El comerç reactivarà les protestes, si no es presenta l'ordenança de la venda ambulant

La regidora Angèlica Pastor assegurà que estaria enllestida fa dues setmanes

Sabrina Vidal
1 min
El comerç reactivarà les protestes si no es presenta l'ordenança de la venda ambulant

PalmaEls membres del pacte discuteixen un esborrany, el de l'ordenança cívica, l'aprovació del qual s'està endarrerint més del compte. Davant el silenci administratiu, les patronals del comerç, Pimeco i Afedeco, no descarten reprendre les protestes que en el seu moment es varen suspendre per la mediació de la regidora de Seguretat Ciutadana, Angèlica Pastor.

Pastor s'havia de fer càrrec de l'esborrany de l'ordenança cívica per l'ús de l'espai públic on s'ha de regular la botellada i també prohibir -tot i que no s'aclareix si perseguir- la venda ambulant il·legal. Quan els comerciants amenaçaren de manifestar-se el passat 26 de maig, Pastor aconseguí calmar els ànims i desactivar la protesta. Però, passades dues setmanes, conscients que el document no prospera per les pegues internes del pacte de Govern, les patronals es tornen a reunir per reprendre les protestes.

L'ordenança, en un principi, havia de mantenir la prohibició actual de la venda ambulant il·legal i permetre a la policia local el decomís de la mercaderia. El desacord estaria amb els socis de MÉS i Podem que demanen protegir més els venedors, que consideren víctimes de màfies.

Aquest dijous el Gremi d'Artesans ha organitzat una concentració protesta davant la falta de solucions reals i efectives per frenar la venda ambulant il·legal per part de l'Ajuntament de Palma.

stats