Societat 11/05/2020

El comerç recuperarà treballadors en funció de l'evolució del consum

El Govern demana als ciutadans que respectin el distanciament i les normes

Maria Llull
1 min
Treballadores d'un comerç de Palma posen a punt la seva tenda per obrir a la fase 1

PalmaEl sector del comerç anirà recuperant treballadors en funció de l'evolució del consum, segons ha explicat aquest dilluns el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, qui s'ha reunit amb el sector per valorar les primeres hores de la fase 1, juntament amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Segons ha explicat Yllanes, la previsió és que obrin un 80% de les tendes menors de 400 metres quadrats, tant a Menorca i Eivissa com a Mallorca. Els comerços que tenen part de la plantilla en expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) aniran recuperant treballadors en funció de les vendes. El vicepresident ha recordat que el comerç és el sector que genera més ocupació a les Balears després del turisme i que té 62.000 treballadors.

Yllanes ha fet una crida als ciutadans perquè "respectin les normes", tant de distanciament com d'higiene. "Apel·lam a la responsabilitat de la ciutadania, perquè l'esforç dels comerciants no servirà de res si els clients no l'acompanyen", ha comentat. També ha assenyalat que el Govern no té constància que hi hagi comerços que no hagin pogut obrir amb les condicions de la fase 1 i ha recordat que el Govern ha elaborat 14 protocols de salut laboral per a diferents sectors i subsectors econòmics de les Balears. Pel que fa al comerç al detall i de serveis, el vicepresident ha indicat que la guia de salut laboral inclou "totes les fases de la comercialització, des de la recepció de mercaderies fins al contacte amb el client".

Per la seva banda, Negueruela també ha fet una crida als ciutadans perquè siguin respectuosos "amb els horaris dels més vulnerables".

stats