Un comentari de Sonia Vivas a favor de la normalització lingüística causa polèmica

La policia local que denuncià assetjament laboral per la seva condició sexual ha fet un retret l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

Sonia Vivas, la policia local de Palma que va denunciar assetjament laboral per la seva condició sexual, ha exposat en el seu perfil de Twitter una situació comunicativa que assegura que va viure en primera persona recentment i que reflecteix la dificultat que té el català a les Illes Balears per normalitzar-se equilibradament amb el castellà.

Vivas ha volgut fer el comentari per denunciar una situació en què una persona que, segons ella, viu a l'Arxipèlag des de fa cinc anys va exigir en una xerrada de formació a la qual assistien una quarantena de persones que s'hi parlàs en "espanyol". A més, explica que ho varen acceptar sense dir res i la ponent es va disculpar. Al final del tuit, la policia escriu "gent ufana i superba", aparentment en referència a un dels versos de l'himne de Catalunya 'Els Segadors', per no haver-se introduït en el context cultural illenc. El text també va acompanyat amb un llaç groc.

La polèmica sorgeix perquè de cada vegada costa més dir segons quines coses per defensar la normalització de la llengua catalana que, recordem-ho, comparteix el mateix estatus d'oficialitat amb el castellà. Cada pic és més fàcil que un comentari a les xarxes socials esdevingui un linxament.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF