Societat 02/06/2021

Comencen les obres per millorar la línia de tren Palma-Manacor

Aquest projecte permetrà un increment de freqüències

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu dels usuaris pujant al tren.

PalmaLes obres d'avançament i estacionament de la línia de tren Palma-Manacor han arrancat aquest dimecres. Aquesta construcció permetrà obtenir millores en l'explotació del servei, en el seu manteniment, i preparar la línia per a un increment de freqüències, que podran passar a ser de 40 minuts. Aquest projecte, que es preveu que acabi a final d'enguany, inclou tres punts diferents de la xarxa ferroviària, que es desenvoluparan progressivament, apunta el Govern en una nota.

En concret, les obres que ara s'estan executant són les que corresponen a les estacions de Sineu i Petra. Aquesta primera actuació costa 2,1 milions d'euros. Els altres dos punts d'encreuament s'ubicaran entre l'estació de l'Enllaç i Sineu, i la de Petra-Manacor.

Cada un dels punts funciona com un petit desviament, per això s'ha d'executar tota l'obra d'ampliació de la plataforma, les instal·lacions d'electrificació i de seguretat, i altres de necessàries per garantir el funcionament del sistema. Els punts d'avançament permetran creuar dos trens en determinats punts i, per tant, millorar la regularitat i fiabilitat de l'explotació ferroviària en aquest tram. També permetrà augmentar la capacitat de la línia i les freqüències "de manera significativa".

stats