Societat 22/12/2018

Comencen els actes de la Diada de Mallorca més intercultural i descentralitzada

Les festes s'iniciaran a Llucmajor amb el pregó de Malika Kathir i inclourà activitats a diverses poblacions de l'illa fins al 31 de desembre

Ara Balears
1 min
Els gegants, protagonistes de les festes populars a Mallorca.

PalmaLa Diada de Mallorca comença aquest dissabte els seus actes amb el pregó que es realitza a Llucmajor i que serà seguit d'unes 60 activitats culturals en 13 localitats de tota l'illa fins al 31 de desembre, en la commemoració més "intercultural i descentralitzada", segons el Consell de Mallorca.

El programa d'actes de la Diada de Mallorca d'aquest any s'iniciarà amb el pregó de Malika Kathir, doctora en Filologia Hispànica i mediadora cultural, i el concert de la Diada, a Llucmajor.

La Diada de Mallorca, que se celebra el 31 de desembre, commemora la conquesta de Mallorca per part de Jaume I el 1229; és una de les festes més antigues d'Europa i des del segle XIII simbolitza i representa el naixement del poble mallorquí actual.

El 2018, la Diada de Mallorca està dedicada a la interculturalitat, l'existència en el territori insular de diferents cultures per l'arribada de gent de tot el món.

Cercaviles, tornejos de glosa, demostracions de tir amb fona, teatre, tallers, presentació de llibres, concerts, contacontes, teresetes i ball formen part dels actes d'enguany.

L'acte institucional de la Diada de Mallorca, amb el tradicional discurs del president del Consell, Miquel Ensenyat, serà dia 29 a les 20.00 hores al teatre Principal de Palma; dia 27 es lliuren els Premis Mallorca i el 31, a partir de les 10.30 hores, se celebrarà la festa de l'Estendard, amb missa a la Catedral i la 'Colcada' a Cort.

Fins al dia 31, hi haurà nombroses activitats culturals a Palma, Bunyola, Petra, sa Pobla, Binissalem, Felanitx, Son Servera, Algaida, Inca, ses Salines, Campos, Vilafranca i Sant Llorenç.

stats