L’Ajuntament de Sant Josep ordena la immediata suspensió de la demolició de la Casa Van der Driesche

El Consistori ha ordenant el precinte i la paralització immediata de les obres.

Aquest  dematí  l'Ajuntament de Sant Josep de la Talaia ha ordenat la immediata suspensió de les obres de demolició de la Casa Van  der   Driesche  i el precinte  d'aquesta .

El govern  municipal  ha procedit a decretar el precinte immediat de l'obra per tal d'evitar la continuació de les obres d'enderroc.  Tanmateix , la policia local continuarà realitzant passades d'inspecció periòdica per assegurar que no es torna a vulnerar el decret de paralització.

Des del Consistori es lamenta que la propietat hagi vulnerat l’ordre de paralització i que s’hagi fet cas omís de les notificacions practicades. Aquests lamentables fets, expliquen fonts municipals, "s’han posat en coneixement del col·legi d’Arquitectes i se’n donarà compte als òrgans competents".

Segons IB3, els propietaris de la casa Van der Driessche, començaren a esbucar l’edifici aquest divendres dematí. Una veïna ho va veure i telefonà a la policia, raó per la qual va aturar-ho perquè incomplia l’ordre de paralització d’obres en temporada estival. 

Precisament, dimarts, el Consell d'Eivissa va demanar a l'Ajuntament de Sant Josep que adoptàs les mesures necessàries per suspendre la demolició de la casa Van der Driessche. L'executiu insular va aprovar aquesta petició amb un decret que acordava "la suspensió de l'executivitat de les obres de demolició de la casa Van der Driessche" mentre s'estudia el recurs presentat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears. 

La casa Van der Driessche, construïda en la dècada dels 70 a Cala Molí per a la família holandesa que li dona nom, és obra de José Antonio Martínez Lapeña i Elías Torres, Premi Nacional d'Arquitectura 2018. 

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF