Societat 04/10/2021

Combatre l'estigma i visibilitzar: objectius de la setmana de la salut mental

Devers 185.000 persones pateixen alguna malaltia d'aquest tipus a les Balears

ARA Balears
1 min
L'acte de l'Orgull Boig' a la plaça del Mercat de Palma.

PalmaComença la setmana dedicada a la salut mental amb activitats a tot l'Arxipèlag. L'objectiu: visibilitzar aquestes malalties i lluitar contra els estigmes que les envolten. "Hem de pensar que 185.000 persones pateixen algun trastorn mental a les Balears i són les malalties més prevalents", ha destacat el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, que avui s'ha reunit amb les associacions de pacients i familiars.

Entre les línies de feina que treballen des de la Conselleria, ha destacat la Unitat de Patologia Dual, que estarà dins l'Hospital Psiquiàtric, i el Pla de prevenció contra la conducta suïcida, que està previst que es publiqui aviat. Lafau ha defensat que són accions "molt potents que ajudaran i afectaran molta gent". A més, ha destacat la importància de fer feina amb les entitats i que "la força surti de les persones que pateixen aquestes malalties".

Entre les accions que s'emmarquen en aquesta setmana de la salut mental, que té com a lema 'Salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tu', destaca l'exposició Jo no soc el meu diagnòstic, que s'inaugura aquest dilluns horabaixa a cinc espais: a la plaça del Mercat de Palma, a l'Hospital Comarcal d'Inca, a Hospital de Manacor, a l'Hospital Mateu Orfila i a l'Espai Comunitari del Casal d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa.

stats