Societat 09/11/2021

El Colomer de Pollença, un aparador de l'incivisme a TikTok

Quatre joves llancen entre rialles grans pedres a la mar en un vídeo que acumula 7,9 milions de visualitzacions

ARA Balears
1 min
Un dels joves apunt de llançar una pedra des del mirador del Colomer.

PalmaEl mirador del Colomer de Pollença s'ha convertit en un aparador de l'incivisme a l'aplicació TikTok. En un vídeo penjat fa tres dies i que acumula 7,9 milions de visualitzacions , quatre joves surten llançant entre rialles grans pedres a la mar, on hi ha una caiguda de més de 230 metres d'altura.

L'acte respon a una moda popular en la xarxa social: una veu en anglès anuncia "com fer feliços els al·lots" i els usuaris han de fer qualsevol cosa per escenificar la frase. El vídeo ha estat pujat per l'usuari justttdavid, al perfil del qual n'hi ha un altre d'igual que té 2,4 milions de visites.

Fonts de la Conselleria de Medi Ambient expliquen que en aquests casos els agents ambientals no poden aixecar cap acta de denúncia perquè no poden identificar ni comprovar els fets in situ. Tampoc poden saber a quina hora ni dia varen succeir amb exactitud. Les mateixes fonts lamenten i condemnen "actes incívics" com aquests. De fet, els agents, juntament amb els cossos policials durant les actuacions nocturnes, varen actuar específicament per frenar aquest tipus de comportaments.

Al mirador del Colomer, popularment conegut com la creueta, hi ha una roca monument del 1968 en memòria de l’enginyer Parietti, que fou el creador de la carretera que duu fins al far de Formentor. Des d'aquest lloc, construït l’any 1961 damunt els penya-segats a 232 metres sobre el nivell de la mar, es poden veure la punta de la Troneta amb Cala Bóquer, l’escarpada punta de la Nau i el Pal amb el Colomer.

stats