Les escoles obriran dilluns, però Educació demana prudència

Al municipi de Palma és festa perquè se celebra Sant Sebastià i els centres no obriran

Els centres educatius de les Balears obriran les portes aquest dilluns malgrat la borrasca Glòria que afecta les Illes però, segons ha informat la Conselleria d'Educació, s'ha d'anar amb molta precaució per les condicions meteorològiques i l'Administració no recomana que es facin activitats educatives a l'exterior de les escoles.

Després d'analitzar les alertes previstes, la Conselleria ha decidit no suspendre les classes, malgrat que al municipi de Palma és festa perquè se celebra Sant Sebastià, que és patró de la ciutat. Si empitjora la situació al llarg del dia i fos necessari suspendre l'activitat educativa, se n'informarà per les vies habituals de comunicació totes les escoles.

Cal recordar que està activada l'alerta vermella i taronja a les Balears per la borrasca Glòria i el Govern també manté activat el pla Meteobal des de dissabte. La Direcció General d'Emergències aconsella la ciutadania que extremi les precaucions en les activitats que es puguin organitzar amb motiu de Sant Antoni i Sant Sebastià. Recomanen, a més, que els foguerons quedin ben apagats i no es puguin revifar pel vent. També demanen precaució a les carreteres, evitar llocs on hi pugui haver despreniments d'arbres, murs, tanques publicitàries, edificis en construcció i mobiliari urbà. 

La Direcció General va explicar que cal allunyar-se de cables elèctrics i objectes metàl·lics, i evitar travessar torrents i zones negades, però també penya-segats i espigons. En cas de tenir una embarcació, Emergències aconsella assegurar que estigui ben amarrada.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF