El Col·legi d'Advocats estudia demanar el traspàs de competències de Justícia

Així ho ha dit el degà de l'ICAIB durant la protesta pels impagaments del Ministeri en el torn d'ofici

"Estam estudiant, i entenem que ja ha arribat el moment, de demanar i posicionar-se a favor del traspàs de competències però encara no hi ha una opinió col·legiada formada. En parlarem", ha dit el degà del Col·legi d'Advocats, Martín Aleñar, durant l'acte de protesta a la seu d'ICAIB pels impagaments del Ministeri de Justícia.

Els retards en el pagament del torn d'ofici sumen quatre mesos, des de juliol, i són de gairebé un milió d'euros. La protesta ha estat extensiva a totes les comunitats del territori comú on no hi ha un traspàs de competències en matèria de justícia en què, es queixen, que els barems són fins i tot la meitat dels que perceben en altres indrets on els pagaments corren a compte dels governs autonòmics.

Durant l'acte de protesta s'ha llegit un manifest en el qual es reclama el pagament mensual pels casos que es duen d'ofici i en què també s'exigeix acabar amb la desigualtat territorial, que es pagui el mateix per la mateixa feina i que es facin les reformes necessàries perquè la remuneració sigui més justa.

La protesta ha coincidit amb la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat d'un increment del 24% de les retribucions en els barems. "El seguim considerant insuficient", ha dit Aleñar. Amb tot, també demanen que l'increment es faci de manera retroactiva des del passat 1 de gener.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF