El Consell investiga les causes del col·lapse de les carreteres en ple mes d'abril

Segons han informat diferents mitjans, la consellera de Territori va explicar que la solució podia ser la creació d'una sèrie d'aparcaments dissuasius a les rodalies de Palma

Les carreteres de Mallorca ja estan al límit. Mercedes Garrido, consellera de Territori del Consell de Mallorca, va alertar que "qualsevol incident mínim provoca un col·lapse general, i això que encara falten més de dos mesos perquè arribi la temporada alta".

Mercedes Garrido va assegurar que "l'augment de trànsit és tan evident que els embussos que l'any passat començaven el mes de maig s'han avançat un mes i ja es produeixen a l'abril". La consellera va afirmar també que, "ara com ara, no disposem de dades que certifiquin aquest augment del trànsit".

La consellera de Territori va explicar que les obres de la via connectora ajudaran a descongestionar, en part, els accessos a Palma i a la via de cintura, ja que no serà necessari entrar a la capital per accedir a segons quines zones de l'illa.

No obstant això, Garrido va opinar que la clau per reduir els embussos és en el foment de l'ús del transport públic entre els ciutadans. La creació d'una sèrie d'aparcaments dissuasius a les rodalies de Palma podria ser una aposta per al foment del transport públic.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF