Barcelona
Societat 08/12/2022

Colau visita aquest divendres Kíiv i s'hi reunirà amb l'alcalde

La previsió és ampliar la col·laboració

ARA
1 min
Colau conversant amb el director dels Bombers de Barcelona abans de marxar tots dos cap a Kíiv, en una imatge cedida per l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, visitarà aquest divendres Kíiv, la capital d'Ucraïna. Colau hi ha estat convidada per l'alcalde, Vitali Klitxkó, que ha visitat la capital catalana en dues ocasions en els últims mesos. L'alcaldessa només passarà un dia a la capital ucraïnesa i farà un recorregut per veure la destrucció provocada per la invasió russa, acompanyada pel director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué. "Barcelona i Kíiv mantenen un estret lligam des que la capital d'Ucraïna va ser designada com a ciutat convidada de la Mercè per a l'any que ve", ha subratllat el consistori barceloní en un comunicat difós aquest dijous al vespre per anunciar el viatge de Colau.

Les dues ciutats han signat un acord de col·laboració i amistat, gràcies al qual Bombers de Barcelona hi ha desplaçat dos vehicles especialitzats, així com equipament i material per a tasques d'extinció d'incendis i rescat de persones, i també material sanitari. A més, pròximament està previst ampliar aquesta col·laboració, cosa que també s'explicarà des de Kíiv aquest divendres.

Després de reunir-se a la capital ucraïnesa, Colau i Klitxkó tenen prevista una compareixença pública conjunta. La visita a la ciutat de Kíiv ha estat organitzada per l'ajuntament de la capital ucraïnesa i ha comptat amb la col·laboració i el suport del ministeri d'Afers Estrangers i l'ambaixada a Ucraïna.

stats