Colau fitxa l'exgerent d'Emaya Imma Mayol

Qui va ser regidora a Barcelona s'encarregarà de l'àrea d'Ecologia de l'Àrea Metropolitana

L'exgerent d'Emaya Imma Mayol s'incorporarà a les files de Barcelona en Comú per dirigir l'àrea d'Ecologia de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, segons ha avançat el diari 'El País'. El nomenament serà ratificat l'1 d'octubre pel ple municipal de Barcelona, amb el qual es preveu que Mayol s'encarregui de la política de l'aigua, residus i energia. En unes setmanes, s'espera que el Tribunal Suprem deliberi i sentenciï sobre el futur de la societat publicoprivada Aigües de Barcelona, controlada per Agbar.

Així, l'exdirigent substituirà l'anterior responsable de les aigües, Joan Pinyol, que va dimitir el 16 de setembre. Des del 2015 i fins a l'abril d'enguany, Mayol ha estat al capdavant de l'empresa municipal Emaya. Abans d'assumir aquest càrrec, va dirigir la Fundació Esplai i el 2011 va treballar des de Palma durant uns mesos per Agbar en un programa sobre turisme i aigua. A final del 2003, va passar a ser regidora de Salut Pública i Medi Ambient i presidenta de la Comissió de Sostenibilitat i Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona. 

Segons va afirmar en declaracions a 'El País', les seves competències es basaran en tres àmbits: residus, la transició de l'energia elèctrica i la sentència final sobre Aigües de Barcelona. Actualment, aquesta empresa es troba a l'espera que el Tribunal Suprem ratifiqui la sentència del Superior de Justícia de Catalunya i anul·li el contracte de creació de societat mixta. Aquesta està controlada en un 70% per Agbar, en un 15% per l'AMB i en un 15% per Criteria, de la Caixa.

En relació amb el seu càrrec a Emaya, Mayol  va ser investigada per la Guàrdia Civil l'agost passat. Els agents es van personar a casa seva per cercar material en un ordinador i un telèfon mòbil amb motiu d'un possible delicte mediambiental de l'empresa pública.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF