Satisfacció
Societat 30/06/2013

El sector coincidia a criticar unànimement un impost que li llevava competitivitat

1 min

El PP felicita el Govern

El portaveu del Partit Popular (PP) de les Illes Balears, Miquel Ramis, va mostrar ahir la seva satisfacció després de conèixer que el govern central ha decidit eliminar l'impost de matriculació a les embarcacions d'esbarjo de més de 15 metres d'eslora amb ús comercial. Ramis va recordar que l'Estat espanyol estava en situació d'inferioritat en aquest aspecte ja que, de tots els països d'Europa, era l'únic on s'aplicava.

Unanimitat

Tots els agents socials i econòmics havien coincidit en com era d'absurd mantenir un impost del 12% que s'afegia també al 21% d'IVA que paguen les embarcacions quan es matriculen. S'havien fet desenes de reunions d'àmbit autonòmic i amb el govern central sobre aquesta qüestió. Quan el sector ja s'hi havia resignat, l'executiu de Rajoy ha decidit iniciar el procés d'eliminació d'aquest impost per a vaixells de més de 15 metres d'eslora.

Fuga de professionals

A més de les empreses, molts professionals també se n'anaren de les Balears quan es començà aplicar amb zel la normativa que obligava a pagar un 12% d'impost de matriculació. El fet que els vaixells de xàrter tinguin base a ports del nord de la Mediterrània ha provocat que des de patrons fins a tècnics, enginyers i tot tipus d'oficials hagin anat partint de les Illes durant els darrers anys per tenir feina.

stats