Societat 01/03/2019

La CNMC denuncia que la regulació del VTC a Balears "perjudica els consumidors"

Asseguren que "no respecten els principis de regulació econòmica eficient"

Ara Balears
1 min
Els vehicles de lloguer amb conductor no podran circular a la recerca de clients.

PalmaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha mostrat aquest divendres preocupació per les restriccions d'algunes regulacions autonòmiques sobre els serveis de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), en relació amb les normes aprovades sobre aquest tema a les Balears.

Respecte de la nova norma de VTC a Catalunya, que inclou la precontractació amb un període d'antelació mínim de 15 minuts, i l'aprovada a les Balears (amb preavís de 30 minuts), la CNMC ha lamentat que introdueixin "restriccions sobre la competència i perjudiquin consumidors i usuaris sense servir a un interès general". Han esmentat també altres limitacions de les Illes Balears als VTC, com l'exigència de títol habilitant als intermediaris.

La CNMC assegura que aquestes normes ja aprovades sobre VTC o a punt d'aprovar-se "no respecten els principis de regulació econòmica eficient" i ha alertat les comunitats autònomes dels esmentats "efectes perjudicials" de les noves regulacions de VTC, ja que, per ells, aquestes restriccions no responen a un interès general i no respecten els principis de regulació econòmica eficient.

stats