Societat 27/04/2022

El Club Nàutic de l'Arenal, el primer port energèticament neutral d'Espanya

Compensa les emissions invertint el cost del seu impacte en energia eòlica

ARA Balears
1 min
El batle de Llucmajor, Eric Jareño, i el president del Club Nàutic de l'Arenal, Óscar Estellers.

PalmaLes Nacions Unides han entregat al Club Nàutic de l'Arenal (CNA) una distinció que l'acredita com el primer port d'Espanya a ser neutral en emissions, segons ha indicat aquest dimecres en una roda de premsa el seu president, Óscar Estellers.

Per assolir aquesta neutralitat d'emissions, el CNA ha fet una inversió en energia eòlica, per tal que les emissions contaminants que genera siguin igual que la quantitat de renovables que impulsa, segons ha explicat el fundador de Trueworld, Marco Mendoza.

Compensació d'emissions

En aquest sentit, Mendoza ha detallat que, actualment, la llei no obliga a la compensació d'emissions, sinó només al seu càlcul. Així i tot, el club ha pres la decisió voluntària de compensar les seves emissions, invertint el cost del seu impacte ambiental en energies renovables.

"És una passa més en un camí que el club va iniciar ja fa molt de temps, implementant polítiques de compromís amb el medi ambient", ha destacat Mendoza. En aquest sentit, ha recordat que ja fa anys que el CNA ha eliminat la venda de botelles de plàstic dins les seves instal·lacions.

stats