Cladera demana a l'oposició que "no posi pals a les rodes" al problema dels menors tutelats explotats sexualment

La presidenta del Consell de Mallorca ha mantingut la primera reunió de feina amb la nova delegada del govern, Aina Calvo, aquest dimarts

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha demanat aquest dimarts a l'oposició que "no posi pals a les rodes" en el problema dels menors explotats sexualment tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. Cladera ha fet aquestes declaracions amb relació a les reaccions del Partit Popular, Ciutadans i El Pi a la primera reunió del Consell Rector en matèria de la comissió d'experts que el govern insular pretén crear per tractar aquesta qüestió.

"És un problema social molt greu que no ve d'ara i hem de treballar de manera conjunta fent aportacions responsables", ha afirmat la presidenta després de reunir-se per primera vegada amb la nova delegada del govern a les Balears, Aina Calvo. "Les crítiques i la demagògia no ajuden a resoldre aquest problema", ha advertit Cladera.

En aquest sentit, també ha assegurat que el Consell de Mallorca continua treballant de manera coordinada amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat. "No escatimarem esforços en aquest sentit", ha afegit.

Pel seu costat, Aina Calvo ha reiterat la "màxima col·laboració i actuació coordinada al servei del Consell de Mallorca, de la presidenta i de tots els professionals implicats". A banda d'aquest tema, ha explicat que la Delegació del govern manté un contacte permanent amb Costes, en relació amb els efectes de la borrasca Glòria.

La delegada del govern es reuneix aquest dimarts amb els batles dels municipis afectats pel temporal per "conèixer de primera mà" quina és la situació i assegurar-se que tenen tota la informació necessària. Calvo ha culpat el canvi climàtic d'aquestes conseqüències i ha alertat que convé "intentar esforçar-nos per pal·liar-les al més aviat possible".

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF