Societat 25/06/2020

Ciutadella estudia sancionar els participants de l'aglomeració a la festa de Sant Joan

Defensen que es va reforçar el servei ordinari de la Policia Local amb més efectius

Ara Balears
1 min
Centenars de persones han desafiat les mesures de prevenció de la covid-19 a Ciutadella.

PalmaL'Ajuntament de Ciutadella estudiarà possibles sancions per a les persones que varen participar aquest dimarts en l'aglomeració de les festes de Sant Joan, suspeses prèviament pel consistori per la crisi sanitària.

Així ho ha anunciat aquest dijous l'Ajuntament mitjançant un comunicat, en el qual reconeixen que estan analitzant la possibilitat d'imposar sancions "a partir de la nova norma sanitària i el decret del Govern balear, que desenvoluparà el marge d'actuació i el règim sancionador".

"És un tema que no s'ha de circumscriure només als incompliments viscuts aquests dies, s'haurà d'analitzar la manera d'actuar davant futures situacions que es produeixin durant la temporada turística", han explicat en el comunicat.

D'altra banda, lamenten el comportament irresponsable d'"una minoria" de ciutadans, i rebutgen els insults que estan rebent arran de l'aglomeració per les festes de Sant Joan. L'Ajuntament de Ciutadella insisteix a apel·lar a la responsabilitat individual i la batlessa, Joana Gomila, ha titllat el succés de "cas aïllat". "No podem esperar que siguin les forces de seguretat o l'ajuntament qui ens obligui a actuar amb responsabilitat", ha assenyalat.

A més, asseguren que es va reforçar el servei ordinari de la Policia Local amb més efectius en cadascun dels tres torns. També han explicat que disposaven d'un pla de contingència com a alternativa a una major presència d'assistents a la ciutat amb motiu de les festes cancel·lades.

Finalment, han anunciat la convocatòria d'una nova junta de seguretat en què s'analitzarà el que ha succeït.

stats