Ciutadans aposta per limitar a vuit anys els mandats dels càrrecs amb representació

El candidat al Congrés per Balears, Joan Mesquida, ha assegurat que el seu partit vol "endurir" les penes per delictes de corrupció

El candidat de Ciutadans al Congrés per Balears, Joan Mesquida, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit vol "endurir" les penes del Codi Penal pels delictes de corrupció política. En aquesta línia, ha afirmat que aposta per limitar els mandats dels càrrecs amb representació a vuit anys com a "mesura d'higiene democràtica que eviti la patrimonialització del poder i que es perpetuïn les persones als càrrecs".

Així mateix, ha sostingut que governar durant un temps il·limitat "sol restar eficàcia a la gestió i pot donar lloc a problemes de corrupció". Per aquest motiu, el candidat ha subratllat que a "les llistes de Ciutadans no hi haurà cap investigat de corrupció política" i ha recordat que allà on governa el seu partit "no hi ha imputats".

Juntament amb això, ha declarat que promourà eliminar els aforaments per a polítics. L'objectiu és que "responguin davant els tribunals en igualtat de condicions que la resta de ciutadans d'aquest país".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF