Citen a declarar dos testimonis de la polèmica actuació d'uns policies a Palma durant el confinament

El jutjat va admetre la denúncia de dos sindicats i quatre agents, dos dels quals han ratificat aquest dimecres que tenien autorització verbal per entrar al domicili on se celebrava una festa

El jutjat d'Instrucció número 7 de Palma ha citat a declarar per al proper 26 d'octubre dos dels veïns que varen ser testimonis d'una polèmica actuació d'uns policies a Palma durant l'estat d'alarma. Ho ha fet després que dos dels agents que hi varen intervenir es ratificassin aquest matí davant el titular del jutjat, Antoni Garcías. Els fets varen ocórrer la nit del 8 al 9 de maig, quan Mallorca encara estava a la fase 0 de la desescalada i no estaven permeses les reunions de persones no convivents.

En un vídeo difós per les xarxes socials i que ha estat eliminat es podia veure com diversos agents de la Policia Nacional –uniformats i de paisà– intervenen en un domicili on s'havien reunit cinc persones per celebrar un aniversari, dels quals només tres hi residien. A les imatges, que també va publicar Diario de Mallorca, es podia observar com un dels policies i un dels joves que no vivien a la casa discutien perquè aquest darrer es negava a identificar-se perquè havien entrat al domicili sense permís. Dos d'ells han confirmat davant el jutge que tenien una autorització verbal d'un dels habitants de l'habitatge.

Els efectius varen acudir al pis perquè una veïna va telefonar al 091 al voltant de les dues i mitja de la matinada queixant-se que estaven fent molt soroll, fet que ells mateixos comprovaren en pujar per les escales. Una vegada a l'interior, hi trobaren les tres persones que vivien allà (un jove i dues al·lotes), un segon home amagat sota un llit i una jove dins un armari. Si bé al vídeo es podia sentir com l'individu repetia que no els havia donat permís per accedir al domicili, fonts properes al cas varen assegurar a l'ARA Balears que els agents varen demanar permís abans d'entrar i que en cap cas ho varen fer per la força.

Polèmica a les xarxes per una actuació policial a Palma

Davant això, els sindicats Confederación Española de Policia (CEP) i Jupol i quatre policies varen decidir interposar una denúncia contra el jove que va enregistrar els fets per desobediència greu i per vulnerar els seus drets d'imatge, segons informen fonts properes a l'acusació. El jutjat d'Instrucció número 7 de Palma va admetre la denúncia a tràmit i havia citat per a aquest matí dos dels veïns que varen ser testimonis dels fets. A causa d'un error informàtic, els advocats no varen ser citats i s'ha hagut d'ajornar la declaració al proper 26 d'octubre.

Per la seva banda, el jove acusat va acudir a la seva cita al jutjat a principi de setembre, però es va acollir al dret de no declarar. Mentrestant, indiquen les mateixes fonts de l'acusació, el segon jove que era a la casa –i que suposadament sí que hi residia– serà citat properament per declarar també.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF