Campos considera que la sentència de Valtonyc és una victòria democràtica

L'advocat de Valtonyc recorda que va ser la seva denúncia la que va obrir el procés que ha conclòs amb una condemna ferma a presó del raper mallorquí

L'expresident del Círculo Balear, Jorge Campos, s'ha congratulat per la confirmació aquest dimarts de la condemna a 3 anys i mig de presó del raper Valtonyc per, entre altres delictes, amenaçar-lo, i ha considerat que la resolució del Suprem és una victòria democràtica.

"No solament he guanyat jo aquest llarg procediment, ha guanyat el nostre sistema democràtic", ha afirmat l'actual president d'Actua Balears en un comunicat en el qual exigeix la dimissió de tots els càrrecs polítics que fan costat al cantant, que a més de per les amenaces ha estat condemnat per enaltiment del terrorisme i calúmnies i injúries greus a la Corona.

Campos recorda que va ser la seva denúncia la que va obrir el procés que ha conclòs amb una condemna ferma a presó del raper mallorquí, la qual confia que "serveixi d'exemple perquè aquest tipus de delinqüents sàpiguen que els seus greus delictes, en democràcia, tenen conseqüències".

"Els que creim en la democràcia i en la tolerància avui estam d'enhorabona. Esper rebre les disculpes de tots aquells que han intentat convertir el botxí en víctima", hi incideix el dirigent anticatalanista.

En nom d'Actua Balears, reclama la immediata dimissió dels càrrecs públics del PSOE, Podem, IU i MÉS que s'han solidaritzat amb el condemnat, entre els quals cita Pablo Iglesias, Ada Colau, Biel Barceló, Gabriel Rufián, Bel Busquets, Bel Oliver i David Abril.

Així mateix, el nou partit dretà reclama "expedients disciplinaris" al rectorat de la UIB i a la direcció de l'Institut de Santa Margalida per permetre un homenatge i una xerrada de Valtonyc, respectivament. 

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF