Societat 18/06/2018

La vicepresidenta del Govern visita el grup de recerca NuMat Medtech, amb què col·laboren la UIB i l’Idisba

L'empresa de biotecnologia fabrica implants intel·ligents capaços de regenerar el teixit ossi

E. Culat
2 min
La vicepresidenta del Govern visita el grup de recerca NuMat Medtech.

PalmaLa vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha visitat aquest dilluns el grup de recerca liderat per Numat Medtech, una empresa de biotecnologia ubicada al Parc Bit que té els laboratoris a l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). Durant la visita al campus de la UIB, Busquets ha felicitat el grup per la feina innovadora que hi realitza, i ha destacat que la tasca investigadora “és clau per a la diversificació del model econòmic de les Balears”. També ha subratllat la importància de la col·laboració entre diferents institucions com el Govern, l’IUNICS i l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (Idisba).

NuMat Medtech es dedica al desenvolupament de biomaterials avançats que milloren la regeneració òssia, com ara pròtesis, implants dentals, material quirúrgic o enginyeria de teixits que evitin el rebuig. Recentment ha participat en una convocatòria de projectes dotada amb 500.000 euros, amb l'objectiu de promoure la col·laboració entre la universitat i l'empresa i apropar la recerca al sector industrial. Aquesta acció, cofinançada amb el fons FEDER, forma part de RIS3 (Estratègia d'Especialització Intel·ligent de les Illes Balears) aprovada per la Comissió Europea l’any passat.

La visita Bel Busquets a una part de les instal·lacions del IUNICS en què l’empresa NuMat Medtech disposa dels laboratoris, ha comptat també amb la presència del director general d'Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons; la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director de NuMat Medtech, Toni Canyelles, i les responsables del grup de recerca en teràpies cel·lulars i enginyeria de teixits de la UIB que treballen en aquesta empresa de biotecnologia, Marta Monjo i Joana Maria Ramis.

Així mateix, Busquets ha informat de la publicació al BOIB de la convocatòria de dos nous programes de captació de talent, finançada per l'impost de turisme sostenible i el Fons Social Europeu. Aquests programes s'emmarquen en el projecte de captació de talent investigador FuturMED, finançat a càrrec del Pla Anual 2017 de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i del Fons Social Europeu, amb un pressupost total de 1.712.000 euros i un període d'execució de quatre anys.

stats