Un cicle de cinema i conferències recordarà el Maig del 68

L'Ajuntament de Palma ha organitzat per als mesos d'octubre i novembre la projecció de tres pel·lícules històriques i dues conferències al voltant de l'any de les revoltes

El Maig del 68 va significar un punt d'inflexió per a moltes de les principals ciutats europees, especialment a París. Aquell any els carrers es varen omplir de joves disconformes amb la situació política que es vivia i amb el sistema capitalista que els Estats Units imposava progressivament.

En el 50è aniversari d'aquesta data l'Ajuntament de Palma ha decidit commemorar aquells anys de revoltes i de crítica social amb l'organització d'un cicle de cinema, dues conferències i una exposició que es podran veure durant el mes de novembre.

El cicle de cinema s'encetarà el proper dimecres amb la projecció d'"El Maig Francès", del director Olivier Assayas. La pel·lícula serà presentada per l'escriptor Gabriel Janer Manila, expert en la matèria, que introduirà els esdeveniments d'aquest moviment amb especial incidència a París.

Dia 31 d'octubre i dia 7 de novembre es projectaran també dues pel·lícules ambientades en aquell moment històric, "Irlanda del Nord: l'inici del conflicte" i "Mèxic i la repressió l'any de les Olimpíades", amb les presentacions de Cathy Sweeney i d'Artur Parron, respectivament.

D'altra banda, per als dies 9 i 29 de novembre s'han organitzat dues xerrades sobre els moviments socials i estudiantils del darrer franquisme i sobre el context artístic i cultural de la Palma del 68 amb la participació de David Ginard, Miquel Rosselló i Tomeu Canyelles.

A més, a la Biblioteca Municipal Ramon Llull es podrà veure una exposició temàtica sobre el Maig del 68 en què s'exhibiran imatges del Maig de París i de la Primavera de Praga.

Per tercer any consecutiu la Fundació Darder-Mascaró també ha participat en l'organització d'aquestes jornades que fan incidència en alguns esdeveniments històrics cabdals.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF