Societat 01/05/2022

Els centres de salut eliminen les consultes específiques d'atenció respiratòria

També deixaran de vaccinar en horari d’horabaixa

ARA Balears
1 min
Un centre d'Atenció Primària. / ARA BALEARS

PalmaDes d'aquest diumenge, dia 1 de maig, l'Atenció Primària de Mallorca elimina el doble circuit respiratori, és a dir, les consultes específiques per atendre malalties respiratòries que es varen implantar amb la pandèmia per garantir la seguretat de la població i dels professionals de la salut.

Segons han recordat des de Salut, l’aparició del covid-19 va obligar a reorganitzar l’assistència als centres de salut per contenir al màxim la possibilitat de contagis. Durant les diferents onades, aquestes consultes han estat separades físicament de les generals; d’aquesta manera, els pacients no havien de compartir el mateix espai a les sales d’espera. Així, amb el nou protocol, les proves diagnòstiques només es faran a pacients vulnerables, dones embarassades, immunodeprimits i també en aquells casos en què ho indiqui un facultatiu.

Es deixa de vacunar en horari d'horabaixa

D’altra banda, els centres de salut també deixaran de vaccinar en horari d’horabaixa, fet que permetrà alliberar aquests recursos per dedicar-los a altres tasques. La vacunació quedarà concentrada als quatre pavellons operatius: recinte Son Dureta, Espai Francesc Quetglas, Espai Manacor i Espai Inca.

Cal remarcar que, des del 27 de desembre de 2020, quan es va iniciar la campanya de vacunació a tot l’Estat, s’han administrat 2.221.993 dosis a les Illes. Un total de 991.284 persones (un 88,6% de la població diana) ha rebut almenys una dosi i 971.729 d’aquestes han rebut la pauta completa (un 86,8%), mentre que 480.514 persones tenen la dosi de record indicada per protegir la població contra complicacions greus a causa d’aquesta malaltia.

stats