Societat 11/05/2021

Els centres de salut comencen a treballar per atendre presencialment el 60% dels usuaris

A partir de dilluns es podrà demanar directament una cita presencial sense haver de passar primer per una de telefònica

2 min
El centre de salut d'Escola Graduada, a Palma, durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaEls centres de salut de les Illes començaran a incrementar les visites presencials a partir del dilluns vinent. Ara com ara, les consultes mèdiques presencials són el 40% del total, i l'objectiu és que almenys s'arribi al 60%, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts de l'IB-Salut.

Aquest increment comportarà un canvi important: que la primera visita no haurà de ser sempre telefònica. Així, l'usuari podrà telefonar al centre de salut i, si ho considera, podrà demanar directament veure al professional a la consulta. Fins ara, si no es tractava d'una urgència, es feia una primera consulta per telèfon.

Així i tot, la cita a distància seguirà sent una opció, de manera que si l'usuari creu que es pot solucionar sense acudir al centre de salut i ho vol fer d'aquesta manera, ho podrà seguir sol·licitant. Els únics que no podran anar directament al seu centre són aquells que siguin sospitosos d'estar infectats de coronavirus, per evitar risc de contagi.

Cal recordar que l'Atenció Primària ha de mantenir encara dos circuits d'atenció, un destinat als pacients amb problemes respiratoris i l'altre per a la resta. D'aquesta manera, sempre hi ha una part de l'equip equipada amb el material de protecció especial pel covid-19 (EPI) per poder atendre persones amb sospita d'infecció. En aquest sentit, la consellera Patricia Gómez ja va assegurar que la voluntat de la Conselleria era fer "molt més accessibles" els centres de salut, però que, a hores d'ara, encara era "molt complicat" precisament per haver de mantenir aquests circuits.

"A més, hem de tenir en compte que l'Atenció Primària també vacuna contra el coronavirus i no tots podran retornar a la presencialitat al mateix ritme", apunten les mateixes fonts de l'IB-Salut. És per aquest motiu que no han posat cap data límit perquè els centres readaptin les agendes.

stats