Societat 07/11/2019

105 centres educatius han eliminat material sexista

Amb motiu del 25-N, un centenar d'escoles i instituts organitzen actes de rebuig al masclisme

Maria Fuster
1 min
Responsables del govern d'educació, de presidència i de l'IBdona presenten accions pel 25N

PalmaEl curs anterior varen ser 62 els centres educatius que varen eliminar materials sexistes i no inclusiu, mentre que durant aquest curs han estat 105. Una xifra que ha facilitat Marta Escoda, directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar, Convivèxit, en la presentació de les activitats previstes amb motiu el 25-N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, en el qual s'han implicat més d'un centenar de centres de les Illes Balears.

Per primera vegada, el Govern ha convocat un programa d'ajuts per organitzar activitats que es duran a terme durant els mesos de novembre i desembre. El pressupost és de 380.000 euros, finançat mitjançant el Pacte d'Estat contra la violència de gènere, segons ha informat la directora de l'IBdona, Maria Duran.

Entre les activitats, hi ha un concurs de fotografia per Instagram, rap i poesia per la igualat, contacontes, teatre social i acció amb visió comunitària com sembrar arbres, analitzar el gènere dels carrers o fotografiar dones importants del barri de cadascú. Escoda també ha destacat la "implicació dels pares i mares" en les iniciatives. Així mateix, ha remarcat que es faran accions per erradicar la LGTBIfòbia o per promoure la diversitat cultural. Per primera vegada, hi ha 57 centres que visualitzaran el col·lectiu LGTBI com a referents en diferents àmbits.

stats