Societat 02/11/2020

Els centres educatius de les Balears tenen 32 grups en quarantena

Salut ha detectat 6 docents i 224 alumnes positius en coronavirus la darrera setmana

Ara Balears
1 min
Imatge de l'inici de curs al CEIP Aina Moll de Palma.

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat un total de 6 docents i 224 alumnes positius en coronavirus als centres educatius illencs la darrera setmana. N'ha informat aquest dilluns la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, durant la compareixença posterior al Consell de Govern. Aquestes xifres representen que un 0,03% dels professors i un 0,12% dels estudiants té el contagi actiu en covid-19.

Per illes, quatre dels docents infectats han estat detectats a Mallorca i dos, a Eivissa. Quant a l'alumnat, 118 dels nous positius són a Mallorca i 36, a Eivissa. A Menorca i a Formentera no n'hi ha hagut cap. Cal dir també que el 97% dels contactes estrets testats ha donat negatiu, la mateixa proporció que la setmana anterior.

Pel que fa als grups en quarantena, s'estima que la setmana passada se n'hi van posar 22, la qual cosa suposa un 0,27% del total dels prop de 8.000 grups que hi ha a les Balears. Actualment, hi ha 32 grups en quarantena de 27 centres de les Illes Balears, 18 dels quals són a Mallorca, 4 a Menorca i 5 a Eivissa. Quant als cribratges, els darrers set dies Salut ha trobat quatre infectats d'un total de 148 alumnes i 17 docents cribrats a 38 col·legis.

D'altra banda, cal recordar que la Conselleria de Salut comença aquest dilluns el cribratge selectiu del personal docent del nucli urbà de Manacor. Ho farà a una unitat Covid-exprés mòbil, que és un autobús situat al costat del Centre de Salut Sa Torre. Així, entre avui i el 25 de novembre els docents de fins a 45 anys podran fer-se voluntàriament la prova PCR.

stats