Societat 30/05/2018

Centenars de persones coneixen el campament simulat de refugiats de la Creu Roja

La idea vol servir per conscienciar la població de la vida de milers de persones que fugen de casa seva

Sabrina Vidal
1 min
Centenars de persones coneixen el campament simulat de persones refugiades de Creu Roja

PalmaLa simulació ha de servir per "lluitar contra la indiferència del patiment de milions de persones obligades a deixar casa seva", ha assegurat el president autonòmic de la Creu Roja, Toni Barceló. Ja hi ha unes 150 persones que han passat per les instal·lacions, ubicades al pati de l'hospital, entre les quals molts centres escolars, representants polítics i fins i tot de les forces armades.

Aquest dimecres ha dirigit la visita la delegada de la Creu Roja per als camps de refugiats de Grècia, Isabel de Castro, qui ha explicat com s'ha actuat en aquell país. "Grècia va viure una crisi econòmica i, un any després del rescat financer, va viure una crisi migratòria", ha contextualitzat. L'any 2016 Grècia es va veure desbordada per l'arribada de refugiats i el tancament de la ruta dels Balcans. La Creu Roja s'hi desplaçà i treballà primer des de campaments, després a les zones urbanes.

Ho feia amb clíniques mòbils com la que hi ha instal·lada a la seu d'Arquitecte Bennàssar, llocs de primers auxilis on "es dona assistència sanitària" i es reparteixen, per exemple, kits d'higiene bàsics "per a gent que fa tres mesos que és de viatge sense tenir res", explica De Castro. Al voltant de la clínica hi ha contenidors de 6 per 3 metres on es van establint consultes. Quan l'estada dels refugiats es cronifica, creixen els projectes al seu voltant.

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha conegut també quin és el modus operandi de la coneguda organització no governamental.

Isabel De Castro i Toni Barceló
stats