Un centenar de cans, pocs moixos, alguna rata i dues àguiles de Harris

Les beneïdes de Palma, celebrades en horari laboral, congreguen poca participació d'animals i públic

Les beneïdes de Palma s'han celebrat aquest dijous amb la participació d'entre 100 i 200 mascotes, poca presència de públic, amb un recorregut que ha anat de la Seu al convent de Sant  Antoniet , on els animals han rebut l'aigua que els alliberarà de mals gràcies a sant Antoni  Abad .

Els animals participants en la desfilada han estat precedits pels xeremiers, la policia muntada i la banda municipal de Palma. El fet que a Ciutat no sigui festa no ajuda a una participació molt nombrosa, tot i que botiguers han sortit de les tendes i els turistes s'han aturat a presenciar aquest esdeveniment popular.

La majoria d'animals han estat cans, que poden circular fàcilment durant el recorregut. Els més atrevits, molt poquets, hi han acompanyat dels seus moixos engabiats, mentre que els animals exòtics no han comparegut: algun hàmster, ratolí o rata americana i algun ocell.

Les estrelles del dia han estat les aus de l'Associació de Falconeria de Balears. Na Fosca i na  Nura , dues àguiles de Harris han despertat l'admiració del públic i de la resta de participants. La segona, de tres mesos, s'ha estrenat a les beneïdes, mentre que la seva companya, de sis anys, ja hi havia participat en diverses ocasions. Les acompanyaven na Bula, un mussol australià, i una òliba, na Petúnia, que també han estat molt fotografiades.


Pel que fa a la presència institucional, el batlle de Palma, Antoni Noguera, hi ha assistit amb els regidors José  Hila , Josep  Lluís   Bauzà i Neus  Truyols . També hi han acudit representants del Consell de Mallorca,  Maurici Rovira i Catalina Cirer.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF