El temps
Societat 08/10/2021

Cel clar i temps estable a les Balears els pròxims dies

2 min
Paisatge de la serra de Tramuntana.

PalmaLa pluja d’aquesta setmana ha deixat registres que en alguns punts de la serra de Tramuntana feia temps que no es veien: a la serra d’Alfàbia, els 58 l/m² que varen caure dilluns són la pluja més abundant en un sol dia d’observació des de l’abril del 2020. Després d’uns quants dies de força inestabilitat, ara el temps més mogut s’ha instal·lat a la Mediterrània central, que és també on hi haurà l’ambient més fred els dies vinents.

Malgrat que l’entrada d’aire més fred afectarà sobretot els Balcans i àmbits del centre d’Europa, en menor mesura també farà que la temperatura es mantingui a retxa en el nostre àmbit. No hi ha símptomes de cap estiuet com a mínim fins al 15 d’octubre, tot i que tampoc cal esperar un fred gaire destacable. Tardor normal, que en el context dels darrers anys ja és prou. Pel que fa a l’estat del cel, no cal esperar grans canvis.

Previsió meteorològica de la setmana.

Durant el cap de setmana descarregaran alguns ruixats sobre la mar, que podrien fregar puntualment la Península. No s’ha de descartar alguna brusca o ruixada puntual al voltant de Palma o a les Pitiüses durant la matinada i el matí de diumenge, però en general els dies vinents hi haurà més sol que no niguls.

La tramuntana deixarà de bufar i, en tot cas, revifarà més tímidament amb vista a dimarts. La situació marítima dels pròxims dies serà més tranquil·la, amb una temperatura de la mar bastant més alta del que tocaria: encara frega els 25 graus.

El consell

Júpiter i Venus es veuen molt brillants al capvespre: el primer, més al sud; l’altre cal cercar-lo a l’oest. Els dies vinents entremig s’hi podrà veure la lluna creixent. Primer, més a prop de Venus i, amb el pas dels dies, acostant-se cada pic més a Júpiter.

Que no us sorprengui

A la Ligúria dilluns es produïren diversos rècords de pluja d’abast europeu. A Cairo Montenotte varen ploure 496 l/m² en sis hores. A Rossiglione se n’hi acumularen 884 en només 24 hores, el doble del que sol ploure a Palma o a Eivissa en un any. 

stats