Societat 10/10/2014

El Celler de Can Roca, millor restaurant del món segons Tripadvisor

El 'top 25' no inclou el Noma de Copenhaguen, el millor del món segons l'última edició dels premis de la revista 'The Restaurant'

Efe
2 min
El Celler de Can Roca, millor restaurant del món segons els usuaris de TripAdvisor

BarcelonaEl Celler de Can Roca ha obtingut el premi a millor restaurant del món segons els usuaris del popular portal de turisme TripAdvisor.

Els premis Travellers's Choice guardonen els establiments més rellevants de tot el món d'acord amb els milions de comentaris i opinions que els viatgers escriuen a la pàgina web TripAdvisor.

La directora de comunicació del portal, Blanca Zayas, ha explicat que els guanyadors van ser seleccionats "utilitzant un algoritme que té en compte la quantitat i la qualitat dels comentaris per a restaurants de tot el món, durant un període de dotze mesos".

El portal acumula, segons Zayas, 170 milions de comentaris i opinions, 50 milions dels quals es van escriure durant el 2013.

En l'edició d'enguany dels premis, Espanya s'ha situat com el país amb més restaurants en la classificació dels millors establiments del món -amb quatre, comptant el Celler de Can Roca- seguida del Regne Unit, França i els Estats Units, amb tres, respectivament.

A més del restaurant dels germans Roca (Girona), que ha escalat quatre posicions respecte a l'edició del 2013, en el 'top 25' també hi apareixen el Club Allard (Madrid), en el lloc sisè lloc; Martín Berasategui (Sant Sebastià), en el desè; i Diverxo (Madrid), en la quinzena posició.

En la llista europea també s'hi colen l'ABaC de Barcelona i l'Arzak de Sant Sebastià, reconeguts, respectivament, en les posicions setzena i dinovena.

La llista de TripAdvisor contrasta amb la de la revista britànica 'The Restaurant', que en l'edició d'enguany va situar el Noma de Copenhaguen (Dinamarca) com el millor del món, substituint el Celler de Can Roca. De fet, el restaurant que dirigeix el xef René Redzepi ni apareix a la llista dels 25 millors.

En l'acte de recepció del premi, ahir dijous, Joan Roca va assegurar que "sempre és un plaer rebre un reconeixement, però aquest té el valor que prové del client que deixa les seves opinions en aquest portal de referència, que tots seguim per saber què està passant als nostres establiments".

Segons el seu parer, "de la mateixa manera que a la societat, en la gastronomia les xarxes socials s'han convertit en un avanç i en el termòmetre del sector de la restauració, perquè ens ofereixen una fotografia de com ens veuen els nostres clients".

El cuiner gironí percep TripAdvisor com "una eina útil per a l'usuari i per al restaurant que vol saber què es cou a casa seva als ulls de l'usuari".

Malgrat que els xefs d'alta cuina estan sempre pendents de les opinions dels crítics, de les revistes i de les guies, "l'avantatge que té TripAdvisor és que la resposta del client és immediata: el comensal surt del restaurant i escriu el seu comentari a través dels dispositius mòbils".

Els comentaris, va afegir Roca, són importants per a un restaurant com El Celler, l'equip del qual intenta mantenir el to de qualitat i d'excel·lència: "En l'últim any, els 10.000 clients que van venir procedien de 57 països diferents. Això suposa que és gent que dedica temps d'espera i diners per menjar al nostre restaurant".

stats