Societat 24/03/2021

Cedeixen quatre vehicles dels Bombers al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

Els camions reforçaran la feina que fa l’entitat a Nicaragua, el Marroc i el Sàhara

ARA Balears
2 min
Un dels camions que cediran i el material de l'IBANAT.

PalmaEl Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han cedit al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació dos vehicles dels Bombers de Mallorca i dos més dels Bombers de Palma. Aquests quatre vehicles serviran per reforçar la feina que fa el Fons als municipis del nord de Nicaragua, del Marroc i del Sàhara. 

Segons han explicat en un comunicat, es tracta d'una bomba rural pesada, d'un camió autoescala, d'una bomba rural pesada i d'una bomba forestal lleugera que ja havien acabat la seva vida útil en el parc mòbil dels Bombers. Per la seva part, l’Ibanat ha donat 241 capses de roba d’uniforme entre les quals hi ha un miler de camisetes, unes 900 dessuadores i 700 camises.

Al lliurament dels vehicles al Fons Mallorquí hi han assistit el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, el conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, el director insular d’Emergències, Xisco López, la regidora de Seguretat Ciutadana i primera tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Joana Adrover, la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet, i el cap de Servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, i el cap dels Bombers de Palma, Rafel Ferrer.

El conseller Colom ha destacat que "com a institució tenim el deure de ser solidaris i ajudar a les comunitats més necessitades". Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, s’ha mostrat "satisfet que l’Ibanat participi en iniciatives de caràcter solidari que, a més, garanteixen allargar la usabilitat de tots aquests materials".

Cal recordar que el Consell de Mallorca és soci fundador i promotor del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, que vetla per fomentar la cooperació per al desenvolupament dels països i les poblacions estructuralment menys desenvolupats, amb la finalitat d’erradicar-ne la pobresa. Els seus socis, a més del Consell de Mallorca, són el Govern de les Illes Balears, els 53 ajuntaments de Mallorca, les mancomunitats del Pla i del Raiguer, la Universitat de les Illes Balears, i Justícia i Pau.

stats