Societat 10/05/2020

CCOO considera "inviable" tornar a les aules el 25 de maig

Exigeix al conseller d'Educació, Martí March, que "governi amb valentia"

Ara Balears
1 min
Consideren que no es respecta la incorporació d'alumnes d'infantil o amb discapacitat

PalmaEl sindicat de Comissions Obreres de Balears (FE CCOO) insisteix que és "inviable" tornar a les aules dia 25 de maig, ja que no es respecta la incorporació d'alumnes d'Infantil o amb discapacitat. De fet, "en molts casos presenten patologies que els fa vulnerables al covid-19 i no podem permetre que es posi en risc la salut dels docents, de l'alumnat i de la comunitat educativa en general", segons exposa en un comunicat.

Davant la posició del conseller d'Educació, Martí March, que demanarà "al govern espanyol que reconsideri obrir els centres d'Educació Especial i d'Infantil en la fase 2", el sindicat li exigeix que, si "el Ministeri no canvia de posicionament governi amb valentia i utilitzi les seves competències per evitar aquesta obertura i possibles nous focus de contagi".

Des de CCOO remarquen que no s'oposen a la tornada a les aules de manera presencial, però sí que troben que "s'ha de fer quan sigui possible, amb les condicions sanitàries adequades i amb els protocols de prevenció de riscos laborals adequats i viables".

El sindicat afegeix que "és responsabilitat de les comunitats autònomes assumir les recomanacions i desenvolupar-les a un altre nivell de concreció", per això consideren que el conseller "no es pot escudar en la recurrent excusa de l'atribució de competències". "No ens serveixen aquestes excuses i, per tant, utilitzarem les eines que estiguin al nostre abast per evitar que es posi en risc la salut dels docents", recalquen.

stats