Societat 09/03/2018

CCOO demanarà al Govern investigar la campanya del Dia de la dona d'El Corte Inglés que incendia les xarxes

Les imatges compartides a internet mostren El Corte Inglés animant les seves treballadores a comprar llenceria

Lluís Felipe Lorenzo
2 min
CC.OO demanarà al Govern investigar la campanya del dia de la dona amb descomptes en roba interior a empleades

PalmaComissions Obreres a les Illes Balears demanarà al Govern, en concret a l'Institut Balear de la Dona, investigar a Balears la campanya del dia de la dona que mostra a El Corte Inglés animant a les seves treballadores a comprar llenceria. En concret, els cartells, que han incendiat les xarxes socials, mostren el cos en roba interior d'una model i anuncia un 20% de descompte en roba íntima per a empleades amb ocasió del dia en què les dones i homes reivindiquen igualtat i els drets del gènere discriminat històricament. La campanya ha sortit a la llum pública després que www.vozlibre.com se'n fes ressó i ha provocat les primeres reaccions i crítiques.

Per part de CC.OO, la Secretària d'Acció Sindical i Polítiques Socials a les Balears, Eva Cerdeiriña, en ser demanada si a les Balears s'ha fet aquesta campanya entre els empleats, ha indicat que "suposam que és una campanya estatal" però en tot cas "la imatge és vergonyant i ho és que se segueixi presentant les dones en la publicitat com a objectes estereotipats diferenciant la imagte clarament dels homes". "Sols importa el seu cos, un cos passiu, insinuant, afectuós, i seductor, i com més eròtica i insinuant sigui la imagte de la dona més facilment es vendrà el producte i més èxit tendrà. Això almenys és el que suposen les empreses anunciants i les de publicitat, mentre que la Llei de Publicitat del 1988 prohibeix tot anunci que atempti contra la dignitat de la persona o vulneri els drets reconeguts a la Constitució Espanyola", ha afegit.

Pel que fa a la campanya detectada en les xarxes, Cerdeiriña ha anunciat que "ens posarem en contacte amb l'Institut Balear de la Dona per presentar una queixa, talment com hem fet en altres ocasions".

stats